Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά, προσεκτικά τα λουλούδια, αφαιρούμε τους στήμονες και το κοτσανάκι τους και τ΄αφήνουμε να στεγνώσουν.

 

  • Ετοιμάζουμε το διάφανο ζελέ

 

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν για 5-6 λεπτά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να κάψει αρκετά (δεν χρειάζεται να βράσει). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα τη στραγγίσουμε από το νερό και τη στύψουμε καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει στο καυτό νερό.

 

  • Αδειάζουμε στη φόρμα το νερό με τη λιωμένη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει και με προσοχή μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρά, τοποθετούμε πάνω στο διάφανο ζελέ ανάποδα τα λουλούδια. Η καλή τους πλευρά να εφάπτεται με το ζελέ. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να πήξει το διάφανο ζελέ.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

  • Αδειάζουμε τα φακελάκια ζελατίνης σε ένα μπολ με 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρύο γάλα μέχρι να φουσκώσει η σκόνη για 4 – 5 λεπτά περίπου.

 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη (αν αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήσουμε μέλι το προσθέτουμε μαζί με τη ζελατίνη στο τέλος). Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,  ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και τη σκόνη ζελατίνης που ήδη φούσκωσε στο κρύο γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και να διαλυθεί το μέλι (αν προτιμήσουμε μέλι).

 

  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε πάνω στο παγωμένο ζελέ με τα λουλούδια την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Καλό είναι να φτιάξουμε την πανακότα από την προηγούμενη μέρα ώστε να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη ξεφορμάρουμε με προσοχή. Βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα, περνάμε με ένα μαχαίρι περιμετρικά την φόρμα και μετά με μια πιατέλα σερβιρίσματος σκεπάζουμε τη φόρμα, με το ένα χέρι κρατάμε την πιατέλα και με το άλλο γυρίζουμε ανάποδα τη φόρμα μέσα στην πιατέλα με μια κίνηση. Έτσι έχει έλθει (το πάνω κάτω), η κρέμα μέσα στην πιατέλα και από πάνω το διάφανο ζελέ με τα λουλούδια σχηματίζοντας στεφάνι…  ιδιαίτερο και εντυπωσιακό!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών