Εκτέλεση

πανακότα δροσερή, ελαφριά, βελουδένια χωρίς ζάχαρη!!!

Ετοιμάζουμε το διάφανο ζελέ

  • Πλένουμε καλά, προσεκτικά τα λουλούδια, αφαιρούμε τους στήμονες και το κοτσανάκι τους και τ΄αφήνουμε να στεγνώσουν.

 

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν για 5-6 λεπτά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να κάψει αρκετά (δεν χρειάζεται να βράσει). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα τη στραγγίσουμε από το νερό και τη στύψουμε καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει στο καυτό νερό.

 

  • Αδειάζουμε σε μία φόρμα το νερό με τη λιωμένη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει και με προσοχή τοποθετούμε τα λουλούδια πάνω στο διάφανο ζελέ ανάποδα. Η καλή τους πλευρά να εφάπτεται με το ζελέ. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να πήξει το διάφανο ζελέ.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε κρύο νερό για 4 – 5 λεπτά. Μετά τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

 

Ετοιμάζουμε την πανακότα

  • Σ’ ένα μπολ βάζουμε τη ζελατίνη με κρύο νερό να μουλιάσει για 4 – 5 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί αρκετά χωρίς να βράσει. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη καλά και τη ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε, το μέλι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν η ζελατίνη και το μέλι.

 

  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το γιαούρτι με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ενώ χτυπάμε συνέχεια με σύρμα ή με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε στη φόρμα πάνω στο ζελέ με τα λουλούδια που ήδη έχει παγώσει. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες (4 έως 5 περίπου) μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί  καλά η πανακότα. Για καλύτερο αποτέλεσμα το αφήνουμε ένα βράδυ.

 

  • Όταν έρθει η ώρα για σερβίρισμα, ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα με προσοχή  μη λιώσει. Την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα… και έτοιμη να την απολαύσουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.