Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τ’ αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε 6 έως 8 ποτηράκια ανάλογα με το μέγεθός τους.

 

  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
    Βάζουμε μία μικρή κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε τα 100 ml γάλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το καυτό γάλα στο μπολ με τη σοκολάτα.
    Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα για να αρχίσει να λιώνει. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το υπόλοιπο (κρύο) γάλα. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας λίγα τριμμένα μπισκότα.

 

  • Μοιράζουμε το μείγμα σοκολάτας στα ποτήρια πάνω στη βάση με τα μπισκότα. Και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε όλη τη νύχτα.
    Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε το γλυκάκι μας το στολίζουμε σύμφωνα με τη φαντασία μας. Εγώ έφτιαξα καραμέλα με κρυσταλλική ζάχαρη την έβαλα σε κάθε ποτηράκι με μικρά τραγανά κομμάτια γλυκό κολοκύθα.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών