Εκτέλεση

  • Τούρτα με μπράουνις μαύρης σοκολάτας και αφράτες  κρέμες  μασκαρπόνε με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα του δάσους, μέλι και βανίλια!

 

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε  ένα – ένα τ’ αυγά χτυπώντας να ενσωματωθούν με τη σοκολάτα.

 

  • Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση  διαμέτρου 18 – 20 εκ. καλυμμένη με χαρτί ψησίματος.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε  να κρυώσει.

 

Ετοιμάζουμε τις κρέμες:

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε  να γίνει αφράτη παχύρρευστη κρέμα.
    Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη.

 

  • Προσθέτουμε τη μαρμελάδα στο ένα μέρος και ανακατεύουμε καλά. Από τη μαρμελάδα θα αποκτήσει ροζ χρώμα. Λιώνουμε σε 2 κ.σ. ζεστό νερό τη μισή ζελατίνη, ρίχνουμε το μισό κρύο γάλα, ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο ροζ μείγμα μασκαρπόνε. Το απλώνουμε πάνω στη βάση μπράουνι που έχει ήδη κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει, για μισή ώρα περίπου.

 

  • Μετά ετοιμάζουμε το άλλο μέρος μασκαρπόνε, το λευκό. Λιώνουμε σε 2 κ.σ. ζεστό νερό την υπόλοιπη μισή ζελατίνη, ρίχνουμε το μισό κρύο γάλα που έμεινε, ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε τη λιωμένη ζελατίνη με το λευκό μέρος μασκαρπόνε. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μέλι, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα λευκής κρέμας πάνω από τη ροζ στρώση.
    Βάζουμε πάλι την τούρτα στο ψυγείο.
  • Για να τη σερβίρουμε, αφαιρούμε την αποσπώμενη βάση και  την στολίζουμε με ότι μας αρέσει… φρούτα,  ξηρούς καρπούς κ.α.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών