Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μικρό μπολ μαζί με το 1/3 από το γάλα καρύδας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, λίγο πριν αρχίσει ο  βρασμός, προσθέτουμε το κρύο γάλα με τη ζελατίνη και το μέλι. Κλείνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζελατίνη και αδειάζουμε το μείγμα, αφού το σουρώσουμε από μία ψιλή σίτα σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 – 20 εκατοστά περίπου. Βάζουμε τη τη φόρμα με την κρέμα στο ψυγείο αρκετές ώρες να παγώσει – να πήξει.

Ετοιμάζουμε τη βάση

  • Αλέθουμε στο μούλτι τη γκρανόλα ελαφρά (να μη γίνει σκόνη) απλά να σπάσουν κάποια σκληρά- μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα που ήδη έχει παγώσει με ένα κουτάλι προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη φόρμα πάλι στο ψυγείο. Αφήνουμε μέχρι να παγώσουν όλα καλά.

 

  • Ξεφορμάρουμε προσεκτικά την τούρτα.  Πρώτα περνάμε ανάμεσα στο περιεχόμενο της φόρμα και το τοίχωμα της  ένα μαχαίρι με προσοχή για να ξεκολλήσει ευκολότερα. Μετά βυθίζουμε για 2 – 3 δευτερόλεπτα τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό… και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα στην πιατέλα σερβιρίσματος με προσοχή.

 

  • Στολίζουμε την τούρτα σύμφωνα με τη φαντασία μας και… έτοιμη να την απολαύσουμε χωρίς ενοχές!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών