Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρύο γάλα ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξη η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε δυνατά το βούτυρο και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι ασπρίσει το μείγμα και γίνει αφράτο. Προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά την κρέμα αραβοσίτου (αφού έχει κρυώσει) ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αρχίζουμε το στήσιμο της τούρτας.
Ξεκινάμε από τα μπισκότα σαβαγιάρ, τα βουτάμε στο σιρόπι και σχηματίζουμε την πρώτη βάση σε δίσκο ή πιατέλα διαμέτρου 24 εκ. περίπου. Απλώνουμε επάνω μια στρώση κρέμας (το 1/3 περίπου). Επαναλαμβάνουμε 2 φορές με τελευταίο στρώμα την κρέμα την οποία απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Επικαλύπτουμε την τούρτα με τα καραμελωμένα αμύγδαλα ή την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος, και την βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει.
Υπέροχες συνταγές