Γλυκό με καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς

16 Νοεμβρίου 2017

Ένα γλυκό, δώρο της φύσης από άγριες τριανταφυλλιές. Δεν τις φροντίζουμε, φυτρώνουν μόνες σε ρεματιές, σε πλαγιές, στο δάσος και αλλού όπου υπάρχει υγρασία. Σε αφθονία μας προσφέρουν τους καρπούς τους.

Ακούσαμε και διαβάσαμε πως μετά από έρευνες ειδικών διαπιστώθηκε ότι οι καρποί αγριοτριανταφυλλιάς έχουν πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και περιέχουν μια ουσία που λειτουργεί ως παυσίπονο στους πόνους των αρθρώσεων. Στην οικογένεια μας χρησιμοποιούμε πολύ τους καρπούς και τους απολαμβάνουμε με όλους τους τρόπους…ως τσάι, σιρόπι, μαρμελάδα ->εδώ !!!

 

Πάει καιρός που ήθελα να το φτιάξω μ’ αυτούς τους καρπούς… εγώ τους θεωρώ “θησαυρούς”!!! Το δοκίμασα… πέτυχε, άρεσε σε όσους το δοκίμασαν… και στην οικογένεια!!! Έγινε τέλειο!!! “πολυβιταμινούχο”Το γλυκό μας… το φάρμακο μας !!!

 

 

Υλικά

 

  • 500 γρ. καρπούς καθαρισμένους χωρίς τα σποράκια τους.
  • 500 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή (μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι ή στέβια σε μικρότερη ποσότητα)
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού νερό
  • λίγη βανίλια για άρωμα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά τους καρπούς κάτω από τρεχούμενο νερό και τους αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μια λεκάνη με νερό και μερικές σταγόνες ξίδι. Ξεπλένουμε πάλι, και αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν, και στη συνέχεια τους καθαρίζουμε.

 

  • Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε λίγο την άλλη μαύρη άκρη με ένα μαχαίρι. Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους και το χνούδι που έχουν στο εσωτερικό με την άκρη του μαχαιριού. Ξεπλένουμε ξανά, στραγγίζουμε, ζυγίζουμε και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό.

 

  • Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μη καταστρέψουμε τις βιταμίνες τους και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι καρποί και να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε λίγη βανίλια για άρωμα και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.