Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά τους καρπούς κάτω από τρεχούμενο νερό και τους αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μια λεκάνη με νερό και μερικές σταγόνες ξίδι. Ξεπλένουμε πάλι, και αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν, και στη συνέχεια τους καθαρίζουμε.

 

  • Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε λίγο την άλλη μαύρη άκρη με ένα μαχαίρι. Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους και το χνούδι που έχουν στο εσωτερικό με την άκρη του μαχαιριού. Ξεπλένουμε ξανά, στραγγίζουμε, ζυγίζουμε και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό.

 

  • Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μη καταστρέψουμε τις βιταμίνες τους και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι καρποί και να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε λίγη βανίλια για άρωμα και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών