Εκτέλεση

  • Μαζεύουμε γερούς ώριμους καρπούς, τους πλένουμε καλά και τους στεγνώνουμε. Κόβουμε τα κοτσανάκια τους και το χνουδωτό κάτω μέρος.

 

  • Ρίχνουμε τους καρπούς σε ένα γυάλινο βάζο προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ποτό που θα επιλέξουμε και κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε το βάζο σε σκοτεινό μέρος (μέσα σε ένα ντουλάπι) και το αφήνουμε εκεί για 2 μήνες περίπου. Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όσο περισσότερο χρόνο το αφήσουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.

 

  • Αφού περάσει ο χρόνος ωρίμανσης, φιλτράρουμε με διπλή ή τριπλή γάζα ή τούλι ή με φίλτρο του καφέ επί δύο φορές για να έχουμε καθαρό διάφανο λικέρ. Το αδειάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι και έτοιμο !…
φωτογραφία οδηγιών