Εκτέλεση
- Φρεσκότατος σολομός και χυλοπίτες χωριάτικες μέσα σε σάλτσα ντομάτας… συνδυασμός γεύσεων σε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά!!!
- Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά να βράσει, ρίχνουμε αλάτι και τις χυλοπίτες. Τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας.
- Σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το σολομό και σοτάρουμε για 6 έως 8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας προσεκτικά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το τσίπουρο ή το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε το σολομό με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα), σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την κάπαρη. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά από τις ντομάτες.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σολομό. Ανακατεύουμε προσεχτικά , δοκιμάζουμε από αλάτι, αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο, μαγειρεύουμε μερικά λεπτά να ενσωματωθούν οι γεύσεις και κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε και τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με βασιλικό και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο!
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.