Εκτέλεση
- Μαζεύουμε γερούς ώριμους καρπούς, τους πλένουμε καλά και τους στεγνώνουμε. Κόβουμε τα κοτσανάκια τους και το χνουδωτό κάτω μέρος.
- Ρίχνουμε τους καρπούς σε ένα γυάλινο βάζο προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ποτό που θα επιλέξουμε και κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε το βάζο σε σκοτεινό μέρος (μέσα σε ένα ντουλάπι) και το αφήνουμε εκεί για 2 μήνες περίπου. Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όσο περισσότερο χρόνο το αφήσουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.
- Αφού περάσει ο χρόνος ωρίμανσης, φιλτράρουμε με διπλή ή τριπλή γάζα ή τούλι ή με φίλτρο του καφέ επί δύο φορές για να έχουμε καθαρό διάφανο λικέρ. Το αδειάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι και έτοιμο !…
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
Καλημέρα σας. Θελω να φτιάξω λικέρ με άγρια τριαντάφυλλα αλλά με στέβια.Μηπως ξέρετε να μου πείτε την αναλογία σε σχέση με την ζάχαρη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γειά σας! Λυπάμαι που άργησα να σας απαντήσω… τώρα είδα το μήνυμά σας… Θα υπολογίσετε το 1/3 στέβια από την ποσότητα ζάχαρης που θα βάζατε…. αλλά και πάλι υπολογίζετε πόσο γλυκό θέλετε να κάνετε το λικέρ! Οπότε για περισσότερο γλυκό προσθέτετε στέβια…. Να είστε καλά και να προσέχετε!!!
θελω να φτιαξω λικερ απο σπορους αγριοτριανταφυλλιας.ευχαριστω για τη συνταγη.
Να είστε καλά! Αξίζει να το φτιάξετε… Θα έχετε ένα καταπληκτικό λικέρ!!!