Skip to content
...ιδιαίτερα γευστική… αγαπημένη μου! Την έφτιαξα για πρώτη φορά δοκιμαστικά πέτυχε-, τη λάτρεψα και τη φτιάχνω κάθε χρόνο. Και κολοκύθα γλυκό του κουταλιού η συνταγή ->εδώ
Εποχή κολοκύθας… σε κίτρινο, κόκκινο, άσπρο ή πορτοκαλί χρώμα, με υψηλή περιεκτικότητα σε Β καροτίνη. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες!
Υλικά
- 1 κιλ. κολοκύθα καθαρισμένη
- 800 γρ. ζάχαρη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για ζάχαρη μέλι ή στέβια σε λιγότερη ποσότητα όμως)
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα σε πολύ μικρά κομμάτια ή την περνάμε στον τρίφτη. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει (να δέσει) η μαρμελάδα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει.
- Λίγο πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν όπως ανακατεύουμε δούμε ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και η κουτάλα όπως κινείται στην κατσαρόλα δημιουργεί ανοίγματα (δρόμους) στη μαρμελάδα στον πυθμένα της κατσαρόλας.
- Τη βγάζουμε από τη φωτιά τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
Ειχα τριμμένη κολοκύθα στην κατάψυξη,ώσπου είδα την συνταγή σου…!!!
Και έκανα την μαρμελάδα,εύκολα και γρήγορα…
Καλούτσικη έγινε…!!!