Κολοκύθα μαρμελάδα

13 Νοεμβρίου 2017

...ιδιαίτερα γευστική… αγαπημένη μου! Την έφτιαξα για πρώτη φορά δοκιμαστικά πέτυχε-, τη λάτρεψα και τη φτιάχνω κάθε χρόνο. Και κολοκύθα γλυκό του κουταλιού η συνταγή ->εδώ

 Εποχή  κολοκύθας… σε κίτρινο, κόκκινο, άσπρο ή πορτοκαλί χρώμα, με υψηλή περιεκτικότητα σε Β καροτίνη. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

Υλικά

  • 1 κιλ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 800 γρ. ζάχαρη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για ζάχαρη μέλι ή στέβια σε λιγότερη ποσότητα όμως)
  • 2 ξυλάκια  κανέλα
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε πολύ μικρά κομμάτια ή την περνάμε στον τρίφτη. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει (να δέσει) η μαρμελάδα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει.

 

  • Λίγο πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν όπως ανακατεύουμε δούμε ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και η κουτάλα όπως κινείται στην κατσαρόλα δημιουργεί ανοίγματα (δρόμους) στη μαρμελάδα στον πυθμένα της κατσαρόλας.

 

  • Τη βγάζουμε από τη φωτιά τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.