Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε πολύ μικρά κομμάτια ή την περνάμε στον τρίφτη. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει (να δέσει) η μαρμελάδα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει.

 

  • Λίγο πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν όπως ανακατεύουμε δούμε ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και η κουτάλα όπως κινείται στην κατσαρόλα δημιουργεί ανοίγματα (δρόμους) στη μαρμελάδα στον πυθμένα της κατσαρόλας.

 

  • Τη βγάζουμε από τη φωτιά τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: