Εκτέλεση

  • Μαζεύουμε φρέσκα άνθη ακακίας μετά την πρωινή δροσούλα (πάντα με προσοχή ώστε να μη τσιμπηθούμε από τα αγκάθια των κλαδιών του δένδρου ούτε να μας τσιμπήσουν οι μέλισσες γιατί υπάρχουν πολλές ανάμεσα στα λουλούδια συλλέγοντας γύρη για το πιο μυρωδάτο μέλι ακακίας). Αφαιρούμε τους μίσχους ( εγώ αφαίρεσα όλο το πράσινο και τους στήμονες και κράτησα για τη μαρμελάδα μόνο τα πέταλα. Πριν τα πλύνω τ’ άπλωσα πάνω σε χαρτί κουζίνας και τ’ άφησα για να απομακρυνθούν τυχόν έντομα. Μετά από λίγη ώρα καλό πλύσιμο (εγώ ρίχνω στο πρώτο νερό και λίγο ξίδι, όπως κάνουμε με όλα τα χόρτα και τα λαχανικά). Τα ξεπλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τα άνθη. Βράζουμε και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μήλο. Ανακατεύουμε και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε και το λεμόνι.

 

  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει 20  λεπτά περίπου… Παρακολουθούμε με προσοχή για να δέσει σωστά. Είναι έτοιμη όταν στάξουμε μία σταγόνα απ ΄σε κρύο πιάτο και αυτή σταθεί σαν κόμπος. Αν παραβράσει υπάρχει φόβος να ζαχαρώσει… Σ’ αυτή την περίπτωση ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα περιμένοντας τη στιγμή να την απολαύσουμε  με διάφορους τρόπους…

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών