Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματίνια καλά και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό (τα ζεματάμε). Τα αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Έτσι τα ξεφλουδίζουμε εύκολα και στη συνέχεια τα ανοίγουμε και βγάζουμε τους σπόρους σε ένα στραγγιστήρι το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μία λεκάνη για να συγκεντρώσουμε το χυμό τους.

Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε ή τα αλέθουμε στο μίξερ (όχι πολύ για να υπάρχουν και μερικά κομματάκια). Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό τους, και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με προσοχή γιατί όπως βράζει η μαρμελάδα πιτσιλάει.

Ρίχνουμε τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα για άρωμα και στο τέλος μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμη κλείνουμε τη φωτιά και ζεστή όπως είναι, τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: