Εκτέλεση

  • Μαρμελάδα κολόμηλο με λουίζα! Εύκολη, γευστικότατη και μυρωδάτη!

 

  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια απ’ τα κορόμηλα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε  2 φλιτζ. νερό και τ΄ αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.

 

  • Μόλις μαλακώσουν τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι, το οποίο τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα για να συγκεντρώσουμε το υγρό θα φτιάξουμε με αυτό χυμό η συνταγή εδώ ->Αντιοξειδωτικός χυμός από κορόμηλα

 

  • Βάζουμε το σουρωτήρι πάνα σ΄ ένα μεγάλο μπολ για να συγκεντρώσουμε εκεί τον πολτό. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε τα κορόμηλα… Επειδή βγαίνουν λίγο δύσκολα τα κουκούτσια θα χρειαστεί να βοηθήσουμε και με το χέρι. Πετάμε τα κουκούτσια και αδειάζουμε στο μπολ  τον πολτό μαζί με τις φλούδες που έμειναν στο σουρωτήρι.

 

  • Μετράμε πόσα φλιτζάνια πολτό έχουμε και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τόσα φλιτζάνια ζάχαρη όσα και ο πολτός. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού αν κάνει αφρό τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

 

  • Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε τη λουίζα (μέσα σε μία γάζα ή ένα τούλι). Ρίχνουμε προς το τέλος το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Ή την αδειάζουμε ζεστή στα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα δίσκο ή στον πάγκο της κουζίνας. Τ’ αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν και μετά τ’ αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι. Όταν  ανοίξουμε ένα βάζο το βάζουμε στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.