Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε ώριμα γερά μούρα (όχι λιωμένα), κόβουμε με ένα ψαλίδι το κοτσάνι τους (προαιρετικά).Τα μαύρα μούρα βάφουν τα χέρια οπότε φοράμε γάντια για το καθάρισμα τους.
    Τα πλένουμε καλά και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μούρα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 10 – 15 λεπτά. Αν σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε για αρκετές ώρες ή ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ γιατί τα μούρα δεν λιώνουν μόνα τους, προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλα και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

 

  • Τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα κλείνουμε καλά.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: