Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφράτο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη στο ούζο. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ρίχνουμε το μισό αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε απαλά και ρίχνουμε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη κανονική ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σφιχτή, πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

 

  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήματα που θέλουμε και τους αραδιάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς C για περίπου 20΄- 30΄ ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σε άλλο ταψί ή λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και κοσκινίζουμε λίγη άχνη να κάνει στρώση. Μετά από 5΄ βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το ταψί όπου ψήθηκαν τους τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί πάνω στην άχνη και τους πασπαλίζουμε µε την υπόλοιπη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε πάλι µε άχνη.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών