Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο στη μεγάλη ταχύτητα για 30 λεπτά, να γίνει αφράτο ( το μυστικό της επιτυχίας για αφράτους κουραμπιέδες). Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους, τη βανίλια, το οινόπνευμα και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα και μειώνοντας σιγά – σιγά την ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και αποκτήσουμε την επιθυμητή ζύμη (μαλακή και εύπλαστη) να μη κολλάει στα χέρια.

 

  • Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μέγεθος και σχήμα που θέλουμε. Τους τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία στους 170 – 180°C  ανάλογα με το φούρνο μας για 25 έως 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

 

  • Αφού τους βγάλουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με ανθόνερο και μόλις κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με την άχνη. Βάζουμε την άχνη σε ένα σουρωτήρι και την κοσκινίζουμε πάνω στους κουραμπιέδες  μέχρι να καλυφθούν.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών