Κουραμπιέδες

8 Δεκεμβρίου 2018

Νοστιμότατοι κουραμπιέδες δοκιμασμένοι… με επιτυχία απ’ το τετράδιο της Νονάς Καίτης!

Μια ακόμα συνταγή για κουραμπιέδες παραδοσιακή της γιαγιάς ->εδώ

Υλικά

  • 350 γρ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά ( τους κρόκους)
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1 φλιτζ. του ελλην. καφέ οινόπνευμα καθαρό λευκό (από φαρμακείο)
  • 1 φλιτζ. του ελλην, καφέ κονιάκ
  • 1 κ.γ. κοφτό βανίλια σκόνη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει η ζύμη
  • 1 φλιτζ. ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο στη μεγάλη ταχύτητα για 30 λεπτά, να γίνει αφράτο ( το μυστικό της επιτυχίας για αφράτους κουραμπιέδες). Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους, τη βανίλια, το οινόπνευμα και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα και μειώνοντας σιγά – σιγά την ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και αποκτήσουμε την επιθυμητή ζύμη (μαλακή και εύπλαστη) να μη κολλάει στα χέρια.

 

  • Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μέγεθος και σχήμα που θέλουμε. Τους τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία στους 170 – 180°C  ανάλογα με το φούρνο μας για 25 έως 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

 

  • Αφού τους βγάλουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με ανθόνερο και μόλις κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με την άχνη. Βάζουμε την άχνη σε ένα σουρωτήρι και την κοσκινίζουμε πάνω στους κουραμπιέδες  μέχρι να καλυφθούν.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.