Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι. Προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, τα γαρύφαλλα ή τη βανίλια και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ ή στο λικέρ της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 – 26 εκ. Ψήνουμε στους 190 – 200 βαθμούς C ανάλογα με το φούρνο μας για 45 – 50 λεπτά περίπου.

Δοκιμάζουμε με ξυλάκι – καλαμάκι ή μαχαίρι (το βυθίζουμε στο γλυκό) και αν βγει καθαρό, είναι ψημένο. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό για 8 – 10 λεπτά να γίνει ελαφρύ σιρόπι, και το ρίχνουμε καυτό με μία κουτάλα λίγο – λίγο πάνω στο κρύο γλυκό και τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα, για να απορροφηθεί το σιρόπι ομοιόμορφα πηγαίνοντας παντού.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών