Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 2 -3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε να και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα μελομακάρονα: Σ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη, τη σόδα λιωμένη στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και τα μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλο). Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέϊκιν. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Δεν χρειάζεται να ζυμωθεί πολύ ώρα για να μη σφίξει η ζύμη (τη θέλουμε μαλακή να μην κολλάει στα χέρια). Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα. Τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180°C για 20 – 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ψηθούν και πάρουν χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα (τρυπητή) τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα ανάλογα πως τα θέλουμε, δημιουργώντας στρώσεις και πασπαλίζουμε την κάθε στρώση με καρύδια. Αν θέλουμε περισσότερο μέλωμα τα περιχύνουμε με λίγο μέλι ακόμα από πάνω. Καλή επιτυχία!