Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, να αναμειχθεί το ένα μέχρι να ρίξουμε το επόμενο. Ανακατεύουμε ελαφρά με μία κουτάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα καρύδια και την κανέλα. Σε ένα ταψάκι, ελαφρώς βουτυρωμένο, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 30′ μέχρι να ροδίσει ο χαλβάς. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για μερικά λεπτά ώσπου να δέσει. Όταν ψηθεί ο χαλβάς, τον περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε … και με παγωτό.