Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, τα αβγά, λίγο νερό και ζυμώνουμε. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος προσθέτουμε σταδιακά το νερό, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. (Ίσως χρειασθεί επιπλέον αλεύρι ή νερό ) Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.

 

  • Μετά κάνουμε μικρά μπαλάκια και σε μια καθαρή επιφάνεια (στον πάγκο της κουζίνας), ρίχνουμε λίγο αλεύρι, παίρνουμε ένα – ένα τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα όσο πιο λεπτά μπορούμε.

 

  • Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες φάρδους 10-15 εκ. περίπου, τις λαδώνουμε και τις σουρώνουμε κατά μήκος στη συνέχεια τις διπλώνουμε σαν σαλίγκαρο σε σχήμα οβάλ και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

 

  • Όταν γεμίσουμε το ταψί, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30′ ή ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν προσέχοντας να μην καούν. Μόλις βγάλουμε τις δίπλες από το φούρνο, τις περιχύνουμε με το μέλι ή το σιρόπι και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή καρύδια. Αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσουν το σιρόπι.
  • Η παράδοση θέλει τις δίπλες απλές μόνο με σιρόπι – ζαχαρόνερο χωρίς σουσάμι και καρύδια!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών