Εκτέλεση

  • Ιδιαίτερη μηλόπιτα!… απλή, με φέτες μήλου πάνω σε μυρωδάτη μαρμελάδα… και όλα μέσα σε τραγανά φύλλα!!!

 

  • Απλώνουμε τα φύλλα σ’ ένα μικρό ταψί (διαμέτρου 24 εκ.) πάνω σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Φροντίζουμε τα φύλλα να προεξέχουν λίγο απ’ το ταψί.

 

  • Το τρίτο ή αν χρησιμοποιήσουμε 4 φύλλα… το τέταρτο, το απλώνουμε απαλά κάνοντας πτυχές (το τσαλακώνουμε) πάνω από τα ήδη απλωμένα φύλλα στο ταψί. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα και προσθέτουμε τις φέτες μήλου στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Πασπαλίζουμε τα μήλα με την καστανή ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια σε όλη την επιφάνεια.

 

  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν, τις αλείφουμε με  ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει η μηλόπιτα μας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Έτοιμη τώρα να την απολαύσουμε. Ιδανική για το πρωϊνό και για όλες τις ώρες.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών