Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και τα αυγά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθεί το κακάο με το μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το χυμό μέσα στον οποίο λιώσαμε τη σόδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα ενώ ρίχνουμε λίγο – λίγο και το αλεύρι. Αφου έχουν αναμειχθεί τα υλικά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 18 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C γιά 10 έως 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας για να την κάνουμε περισσότερο σοκολατένια!
Κόβουμε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε μέχρι να λιώσει ή σοκολάτα ενώ ανακατεύουμε να αναμιχθεί με το γάλα και να ομογενοποιηθεί. Αποσύρουμε το γλάσο από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, το απλώνουμε με σπάτουλα πάνω από τη σοκολατόπιτα. Στολίζουμε με την καρύδα και σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ και με παγωτό!