- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 κ. σ. λικέρ ρόδι ή κονιάκ
- 1 βανίλια για άρωμα
- 2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- μαρμελάδα ρόδι για τη γέμιση (η συνταγή για τη μαρμελάδα->εδώ )
- 1 ρόδι (τους σπόρους του)
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το κονιάκ ή το λικέρ. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να δουλεύεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε εύπλαστη ζύμη όπως ακριβώς τη θέλουμε…
- Παίρνουμε μικρές φόρμες μεταλλικές ή από σιλικόνη τις λαδώνουμε ή τοποθετούμε σε κάθε άνοιγμα μία χάρτινη φόρμα (έτσι διευκολύνουμε το ξεφορμάρισμα). Τις γεμίζουμε με τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα της κάθε φόρμας. Γεμίζουμε με 1 κ.σ. μαρμελάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C για 12′-15′ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, τότε είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο τ΄αφήνουμε να κρυώσουν και μετά βγάζουμε τα ταρτάκια από τις φόρμες. Ρίχνουμε από πάνω καρύδια χοντροκομμένα και σπόρους από το ρόδι. Έτοιμα να τα απολαύσουμε με το τσάι, τον καφέ ή στο πρωινό μας!