Χοιρινό με κόλιαντρο

5 Φεβρουαρίου 2018

Ο κόλιαντρος γνωστός από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείται εκτός από τη φαρμακευτική και στη μαγειρική. Στο κρέας δίνει ένα υπέροχο άρωμα …

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από σπάλα
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού κονιάκ
  • 2 κ. σ. κόλιανδρο (σπόρους φρεσκοαλεσμένους -καλά κοπανισμένους)
  • 1/2 φλιτζ.του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μπουκιές). Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρέας και το γυρίζουμε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κόλιανδρο και ανακατεύουμε να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κονιάκ. Το αφήνουμε μερικά λεπτά να πάρει βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

Ρίχνουμε ζεστό νερό όσο να μισοκαλυφθεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί καλά. Όσο ψήνεται παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Θα είναι έτοιμο όταν μαλακώσει καλά και θα μείνει με το λαδάκι του.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *