Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε σε μεγάλα κομματάκια το ζεματάμε και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε  για 10 – 15 λεπτά.

 

  • Τοποθετούμε το σπανάκι στη γάστρα και προσθέτουμε τα μπιζέλια (καθαρισμένα και πλυμένα), τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε πάνω από τα λαχανικά τις μερίδες που έχουμε σοτάρει και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι, αν θέλουμε. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της  και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου (μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας). Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη.
  • Το σερβίρουμε ζεστό.
φωτογραφία οδηγιών