Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μια λεκάνη χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, την αμμωνία διαλυμένη στο νερό και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο – λίγο  το αλεύρι μέχρι η ζυμη μας να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χερια.

 

  • Πλάθουμε  με  μικρά κομμάτια ζύμης τα φοινίκα σε σχήμα μικρού αυγού, τα  τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 έως 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να κάνουν κρούστα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε 5 – 8 λεπτά  περίπου το σιροπι.

 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό σπορέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε όσα φοινικια θέλουμε για 2 λεπτά περίπου ίσως και λιγότερο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσέχουμε γιατί πολύ γρήγορα μπορεί να σκουρίνουν και να καούν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε καυτά σε κρύο σιρόπι.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών