Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα σέσκουλα, και τα αφήνουμε για λίγη ώρα σε νερό με λίγο ξύδι. Επειδή κάποια φύλλα από τα σέσκουλα είναι πολύ μεγάλα μπορούμε να τα χωρίσουμε στα δύο ή στα τρία και τα τρυφερά κοτσάνια τους (μίσχους) δεν τα πετάμε.

 

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ζυμώνουμε τους κιμάδες με όλα τα υλικά. Έπειτα ξεπλένουμε  τα σέσκουλα, τα ρίχνουμε σε καυτό νερό να ζεματιστούν λίγο για  να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και απλώνουμε τους μίσχους (κοτσάνια) στον πάτο και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας (όπως τυλίγουμε τα κλασικά με αμπελόφυλλα). Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα κυκλικά έτσι ούτως ώστε να μη μας διαλυθούν στο ψήσιμο.

 

  • Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα, προσθέτουμε  λίγο αλάτι, ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και από επάνω τα καλύπτουμε με ένα πιάτο. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 1 ώρα  περίπου. Σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι ή  σκέτα με χυμό λεμονιού.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: