Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά

17 Οκτωβρίου 2018

 Όσο οι κολοκυθιές ανθίζουν ακόμα… ας απολαύσουμε νόστιμες συνταγές με τα κολοκυθολούλουδα!… όπως

κολοκυθολούλουδα γεμιστά με κιμά->εδώ

κολοκυθολούλουδα τηγανιτά γεμιστά->εδώ

κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι ->εδώ

κολοκυθολούλουδα με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες->εδώ

ομελέτα με κολοκυθολούλουδα->εδώ

τάρτα με κολοκυθολούλουδα->εδώ

Υλικά

  • 20 λουλούδια (κολοκυθοανθοί)
  • 150 γραμ. τυρί φέτα
  • 150 γραμ. τυρί γραβιέρα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα,
    Για το πανάρισμα 
  • 2 αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λουλούδια και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα μικρά φυλλαράκια. Επίσης βγάζουμε με το χέρι από το εσωτερικό τους τον ύπερο και τους στήμονες με προσοχή γιατί μπορεί να υπάρχουν εκεί κάποια έντομα όπως σφήκες, μυρμήγκια ή ψαλίδες. Κόβουμε τα τυριά, 20 κομμάτια το κάθε είδος, σε μέγεθος που θα χωράνε μέσα στο κάθε λουλούδι. Σπάμε ένα – ένα τα αυγά, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα χτυπάμε. Γεμίζουμε τα λουλούδια με τα τυριά, δύο κομμάτια στο καθένα φέτα και γραβιέρα και τα διπλώνουμε ελαφρά με προσοχή να μη σπάσουν. Κατόπιν, τα αλευρώνουμε, τα βουτάμε στα αβγά και κατόπιν στη φρυγανιά. Λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές . Αφού τηγανιστούν, τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι και στη συνέχεια σε πιατέλα και τα σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.