Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε λίγη φλούδα (μία λεπτή λωρίδα)  από κάθε πλευρά στις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα. Τις ξεπλένουμε να φύγει η πικρίλα τους, τις στραγγίζουμε, τις στύβουμε καλά και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

 

  • Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με το αλεύρι, την πάπρικα και τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου (πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας), παρακολουθώντας το ψήσιμο ώστε να μην τις κάψουμε.

 

  • Ετοιμάζουμε το μείγμα με το σκόρδο (σκορδαλιά). Χτυπάμε στο γουδί ή στο μούλτι το σκόρδο με το αλάτι και το διαλύουμε με λίγο νερό και το ξίδι. Προσθέτουμε τα κοπανισμένα καρύδια. Χτυπάμε και ανακατεύουμε για να μείγμα σαν αλοιφή.

 

  • Όταν οι μελιτζάνες έχουν σχεδόν ψηθεί τις περιχύνουμε με το μείγμα του σκόρδου ώστε να καλυφθεί καλά η επιφάνειά τους και τις ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και  το σκόρδο με τα καρύδια. Πάντα με προσοχή να μη τις κάψουμε.
  • Τις βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών