Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το κεφίρ και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να έχουμε μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη. Στην περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο κεφίρ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε τη ζύμη που θέλουμε.

Κόβουμε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε λεπτά κορδόνια. Τα αραδιάζουμε σε σειρά στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου, στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Φροντίζουμε να υπάρχει λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: