Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό βάζουμε την μαγιά και μ᾿ ένα πιρούνι την τρίβουμε και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μαζεύοντας το αλεύρι, με κυκλικές κινήσεις, από τα τοιχώματα της λεκάνης προς το κέντρο. Προσθέτουμε λίγο – λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη, ελαστική και μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια μας.

 

  • Τη χωρίζουμε σε δύο ίσια κομμάτια και τοποθετούμε το κάθε ένα σε λαδωμένο ταψί ή στο μεγάλο του φούρνου και τα δύο μαζί. Με τα δάχτυλά μας αρχίζουμε να απλώνουμε, για να δώσουμε το σχήμα της λαγάνας. Όπως απλώνουμε, σχηματίζονται βαθουλώματα.

 

  • Βρέχουμε τις λαγάνες με ελάχιστο χλιαρό νερό και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Τις σκεπάζουμε με καθαρές πετσέτες και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 50′-60′ να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,  στους 180°C, για 35′-40΄ περίπου, ανάλογα με την κουζίνα μας, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα πάνω σε σχάρα. Ζεστή, λαχταριστή…έτοιμη να την απολαύσουμε!!!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: