Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά ρίχνοντας λίγο – λίγο το νερό όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας μέτρια (να μην κολλάει στα χέρια). Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου και ξαναζυμώνουμε.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί (αν θέλουμε κάνουμε και κάποια σχέδια με πιρούνι), το βάζουμε σε χλιαρό φούρνο (προσοχή χλιαρό όχι καυτό) μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του σκεπασμένο με μια πετσέτα. Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 περίπου λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας).

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: