Γέμιση γαλοπούλας-έχει ένα μυστικό

19 Δεκεμβρίου 2017

 To μυστικό που της δίνει ιδιαίτερη και μοναδική γεύση είναι το “Mincemeat” είναι ένα μείγμα από ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, αποσταγμένο αλκοολούχο ποτό όπως μπράντι και μπαχαρικά! Χρησιμοποιείται κυρίως για τάρτες, γεμιστές γλυκές πίτες, μπισκότα, κ.α. Το βρίσκουμε συνήθως σε μεγάλα καταστήματα τροφίμων…

Εγώ φέτος το έφτιαξα μόνη μου, αφού πρώτα το έψαξα πολύ… βρήκα τα συστατικά του… μπήκαν όλα σε βαζάκια και τώρα περιμένω να γίνει η ζύμωση να “ωριμάσει” για να το προσθέσω στη γέμιση και να φτιάξω τη γαλοπούλα ή κόκορα ή οποιοδήποτε άλλο πουλερικό γεμιστό! Η συνταγή ->εδώ

Αν πετύχει… θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή!…

Υλικά

  • 400 γρ. κιμά χοιρινό
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένα
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού κρασί
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού κουκουνάρι ψημένο
  • μισό βαζάκι MINCEMEAT εδώ είναι το μυστικό (μείγμα για τάρτες) για όσους άρέσει η γλυκόξινη γεύση. Διαφερετικά το παραλείπουμε.
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Μόλις αρχίσει να ροδίζει σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει η γέμιση μέχρι να σωθούν τα υγρά της, βγάλουν τα υλικά τα αρώματα τους και γίνει η γέμιση μελωμένη. Τότε ρίχνουμε και το mincemeat, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το μείγμα της γέμισης και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμη να την απολαύσουμε έτσι σκέτη ή αφού την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, γεμίζουμε τη γαλοπούλα εδώ, το κοτόπουλο ή ότι άλλο πουλερικό θέλουμε. Καλή επιτυχία!

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.