Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε φρέσκα  ανθισμένα τσαμπιά ακακίας,  από περιοχή όπου το περιβάλλον θα είναι καθαρό. Τα πλένουμε καλά  με προσοχή και τ’ απλώνουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα η σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

 

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα λουλούδια) και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί ο χυλός (κουρκούτι) για 20 έως 30 λεπτά ή και περισσότερο.

 

  • Ρίχνουμε το σπορέλαιο στο τηγάνι και μόλις κάψει βυθίζουμε ένα – ένα τα ανθισμένα τσαμπιά στο κουρκούτι και τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Βγάζουμε κάθε τσαμπί που είναι έτοιμο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Τα σερβίρουμε ζεστά, τα περιχύνουμε με μέλι ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνουμε ως επιδόρπιο μετά το φαγητό, αλλά και για πρωινό και για όλες τις ώρες… (τα κοτσανάκια τους δεν τρώγονται, μόνο τα άνθη). Και αν αφαιρέσουμε τις γλυκαντικές ουσίες (ζάχαρη, μέλι) έχουμε ένα τέλειο ορεκτικό!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών