Παϊδάκια ζουμερά και λουκάνικα

15 Φεβρουαρίου 2017

Υλικά

  • 1 & 1/2 κιλ. παϊδάκια αρνίσια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλ. λουκάνικα
  •  χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  •  Ρίχνουμε στα παϊδάκια  αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε με σειρά πάνω στη σχάρα του φούρνου. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 30 έως 45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο μας) μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.  Όσο ψήνονται τα γυρίζουμε να ψηθούν καλά απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσοχή κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα μεγάλο ταψί για να μη τρέχουν τα ζουμιά στο φούρνο.
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε και στα κάρβουνα ή σε ψηστιέρα. Απλά φροντίζουμε να τα ψήσουμε σωστά να μη στεγνώσουν πολύ. Πρέπει να είναι καλά ψημένα και ζουμερά.

 

  • Περίπου 10΄ ή 15΄ πριν βγάλουμε τα παϊδάκια από το φούρνο ή αφού τα βγάλουμε βάζουμε στη σχάρα και τα λουκάνικα. Στο μισό της ώρας τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

 

  • Ρίχνουμε χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε με μία δροσερή σαλάτα.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.