Για πρώτη φορά δοκίμασα τον καταπληκτικό αυτό παραδοσιακό κυπριακό μερακλίδικο μεζέ σε ταξίδι μου στην Κύπρο! Τη δεύτερη φορά στο σπίτι φίλων μας με καταγωγή από την Κύπρο… μου δώσανε τη συνταγή… την έφτιαξα και πέτυχε!!! μεγάλη νοστιμιά…
…σεφταλιά (μείγμα από χοιρινό κιμά, κρεμμύδι, μυρωδικά, και ελάχιστη κανέλα τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια, πάνα ή σκέπη όπως αλλιώς λέγεται (αυτό το τύλιγμα δίνει όλη τη νοστιμιά), μοιάζουν με μακρόστενα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια και το ψήσιμο σύμφωνα με την παράδοση γίνεται στα κάρβουνα!