Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη μπόλια σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και 1 κ.σ. ξίδι.

 

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά, ζυμώνουμε καλά και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

 

  • Ξεπλένουμε τη μπόλια τη στύβουμε να φύγει το νερό και την κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 12 x 8 εκατ. περίπου αναλόγως με το μέγεθος που θέλουμε. Παίρνουμε από το μείγμα του κιμά με ένα κουτάλι το βάζουμε στην άκρη από κάθε κομμάτι μπόλιας και κλείνοντας από δεξιά και αριστερά τυλίγουμε σε μικρά ρολά όπως τα ντολμαδάκια.

 

  • Τοποθετούμε σε σχάρα. και ψήνουμε σε χωνεμένα κάρβουνα γυρίζοντας να ξεροψηθούν, να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές για 20 – 30 λεπτά περίπου.
    Αν δεν υπάρχουν κάρβουνα το ψήσιμό τους γίνεται  στο γκριλ της ηλεκτρικής κουζίνας.

 

  • Σερβίρουμε μέσα σε ζεστές κυπριακές πίτες και προσθέτουμε κρεμμύδι χοντροκομμένο, ντομάτα και αγγούρι κομμένα σε κύβους, μαϊντανό και πιπεριά καυτερή (προαιρετικά).
  • Επίσης με χωριάτικη σαλάτα, ή σαλάτα με λάχανο και τουρσιά ή ταμπουλέ (σαλάτα με πλιγούρι), ή μια πράσινη σαλάτα και τζατζίκι.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: