Skip to content
Υλικά
- 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο, ή χοιρινό ή μισό – μισό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 1 μεγάλη φέτα ψωμί μπαγιάτικο (προηγούμενης μέρας) μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξερό
- 1 κ.γ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Για τα λαχανικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 γλυκοπατάτες
- 3 ώριμες ντομάτες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μερικά φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 /2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
- 1 κ.σ πράπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
- Ετοιμάζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε κομμάτια (μπουκιές) τα ρίχνουμε σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, τον κουρκουμά, την πάπρικα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και τα μπιφτέκια στο ταψί ανάμεσα και πάνω στα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 – 200°C, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν τα μπιφτέκια και τα λαχανικά και να μείνουν με το λαδάκι τους.