Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε μία λεκάνη, αλατοπιπερώνουμε, και τα πασπαλίζουμε με το κάρυ, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας και αν θέλουμε λίγο μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

 

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τις απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.

 

  • Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το 1/3 από το νερό. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις πατάτες.

 

  • Πάνω από τις πατάτες αραδιάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο με τρόπο ώστε να πάει παντού.

 

  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 15΄ – 20΄ περίπου, χωρίς σκέπασμα για να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα το κοτόπουλο.

 

  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: