Κουνέλι με δαμάσκηνα και καρότα

19 Οκτωβρίου 2018

Υλικά

  • 1 κουνέλι ενάμιση κιλό περίπου κοµµένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 10 δαµάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι – πιπέρι
  • ζεστό νερό (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε µία κατσαρόλα και σοτάρουμε µέσα τα κοµµάτια του κουνελιού αφού πρώτα τα αλευρώσουμε. Ανακατεύουμε µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το κουνέλι, και μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε µε το κρασί. Προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. και χαµηλώνουμε τη φωτιά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα με καπάκι, προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 50 – 60 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Όταν θα είναι έτοιμο το φαγητό η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει αρκετά να είναι παχύρρευστη.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.