Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε κατσαρόλα λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, το μάραθο, το αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 – 20 λεπτά. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.

 

  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη κανονική προς μαλακή, να μην κολλάει στα δάχτυλα. (Αν χρειασθεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι ).

 

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, στο μέγεθος μικρού μανταρινιού. Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο, με διάμετρο 20 εκ. περίπου.

 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα φύλλα, και απλώνουμε πάνω στα μισά από 3 – 4 ( καλά γεμάτες) κουταλιές της σούπας γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.

 

  • Βρέχουμε τις άκρες και τις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να κολλήσουν. Σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού το ζεστάνουμε πρώτα βάζουμε ελάχιστο λάδι και ψήνουμε τις μαραθόπιτες μία – μία μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, προσθέτοντας μερικές σταγόνες λάδι για κάθε πίτα.

 

  • Προσοχή! για να ψηθούν καλά οι μαραθόπιτες, πρέπει να τις γυρίζουμε συνεχώς κι από τις δύο πλευρές.

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών