Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια μικρή λακκούβα, ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό τη μαγιά το ελαιόλαδο (κρατάμε λίγο για το τέλος και να λαδώσουμε το ταψί), το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να λιώσει η μαγιά και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας ρίχνοντας λίγο – λίγο νερό όσο χρειασθεί για να γίνει η ζύμη κανονική ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας.

 

  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 – 30 λεπτά (στο διάστημα αυτό θα φουσκώσει, σχεδόν θα διπλασιαστεί σε όγκο) και μετά την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.

 

  • Aφήνουμε άλλα 10 -15 λεπτά να φουσκώσει λίγο και στη συνέχεια απλώνουμε στη ζύμη πρώτα τη σάλτσα ντομάτας ή την κέτσαπ, από πάνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι το γαύρο καλά στραγγισμένο από το λάδι του και μετά τα  τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

 

  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 20 – 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας)  μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών