Εκτέλεση

  • Τo κεφίρ (kefir)  είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό ρόφημα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προβιοτικά, ωφέλιμα στον οργανισμό!!!

 

  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το κεφίρ και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να έχουμε μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη. Στην περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο κεφίρ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε τη ζύμη που θέλουμε.

 

  • Κόβουμε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε λεπτά κορδόνια. Τα ενώνουμε  δύο – δύο, κάνουμε στριφτάρια και τα  αραδιάζουμε με σειρά στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου, στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Φροντίζουμε να υπάρχει λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  • Έτοιμα να τα απολαύσουμε τραγανά – τραγανά και γευστικότατα!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.