Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι για να κρυώσει… το σιρόπιασμα γίνεται… κρύο σιρόπι ζεστά μελομακάρονα.

  • Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσουν να βράζουν τ΄ αφήνουμε για 8 λεπτά και μετά τ΄ αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

  • Ρίχνουμε στο χυμό πορτοκάλι τη σόδα. Στο αλεύρι ρίχνουμε τις σκόνες. Όταν φουσκώσει ο χυμός τον ρίχνουμε σε μία λεκάνη με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Δεν χρειάζεται να πλάσουμε  αρκετά το ζυμάρι, να ανακατευτεί θέλουμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί, είναι σημαντικό.  Πλάθουμε μελομακάρονα στο ίδιο μέγεθος, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

  • Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και αμέσως ζεστά τα βουτάμε στο σιρόπι… τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν και από τις δύο πλευρές τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών