Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε και το σοτάρουμε με το λάδι σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι ή ανοιχτή κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε γυρίζοντας τα κομμάτια να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε σε μία πιατέλα. Βάζουμε στο τηγάνι τις πιπεριές κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια και τις σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν καλά. Τότε σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το γλυκάνισο, το κοτόπουλο και τις ελιές (αφού πρώτα βγάλουμε τα κουκούτσια τους). Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμα. Αν η σάλτσα έχει στεγνώσει πολύ ρίχνουμε λίγο νερό 1/3 φλιτζ. του τσαγιού περίπου και αφήνουμε να δέσει – να μελώσει. Δεν πρέπει να είναι είναι αραιή γιατί όλη η νοστιμιά οφείλεται στη μελωμένη σάλτσα που δένει όλες τις γεύσεις των υλικών.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: