Εκτέλεση

Σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν καλά, απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το τσίπουρο και το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 /2 φλιτζ. του τσαγιού νερό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 20 – 30΄.

Παρακολουθούμε και προσθέτουμε νερό αν το χρειάζεται. Ρίχνουμε το μέλι και τα σταφύλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 – 20΄ περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα προσεχτικά για να μη σπάσουν οι ρώγες. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά και μείνει η σάλτσα μελωμένη, τότε το φαγητό μας είναι έτοιμο – νοστιμότατο. Ταιριάζει πολύ με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών