Κοτόπουλο με σταφύλια

23 Αυγούστου 2017

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή στήθος φιλέτο κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού ρώγες από σταφύλι χωρίς κουκούτσι
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι – πιπέρι
  • νερό όσο χρειαστεί για να βράσει καλά το κοτόπουλο.

Εκτέλεση

Σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν καλά, απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το τσίπουρο και το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 /2 φλιτζ. του τσαγιού νερό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 20 – 30΄.

Παρακολουθούμε και προσθέτουμε νερό αν το χρειάζεται. Ρίχνουμε το μέλι και τα σταφύλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 – 20΄ περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα προσεχτικά για να μη σπάσουν οι ρώγες. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά και μείνει η σάλτσα μελωμένη, τότε το φαγητό μας είναι έτοιμο – νοστιμότατο. Ταιριάζει πολύ με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.