Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους δύο εκατοστών περίπου. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε λίγη ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα ανοιχτή και μόλις ζεσταθεί αρκετά, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα προσεχτικά.

 

  • Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες (περασμένες στον τρίφτη), προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα από το μαϊντανό. Βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά από τις ντομάτες και η σάλτσα να γίνει πηχτή.Προσθέτουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον υπόλοιπο μαϊντανό και λίγο ζεστό νερό όσο να σκεπαστούν οι μελιτζάνες.

 

  • Βάζουμε να βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε περίπου 40 – 50 λεπτά μέχρι η σάλτσα να μελώσει, κουνώντας συχνά την κατσαρόλα. Σερβίρεται και κρύο!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: