Εκτέλεση

  • Έγινε λουκούμι!!! Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με κολοκυθάκια, καρότα, πατάτες… και τη λεμονάτη σάλτσα…

 

  • Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό όσο να το σκεπάζει και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το νερό. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το μοσχάρι στη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε να ροδίσει ελαφρώς απ’ όλες τις πλευρές και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει και γίνει διάφανο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό όσο να σκεπάζει το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσέχουμε το μαγείρεμα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.

 

  • Όταν το μοσχάρι μαλακώσει αρκετά αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα λαχανικά, το σέλινο και τα φύλλα δάφνης,  συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 50 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν τα λαχανικά και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.  Αν  χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό.

 

  • Για να κάνουμε τη σάλτσα μας χυλωμένη τη δένουμε  το κορν φλάουρ… Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε λίγο κρύο νερό και το κορν φλαουρ (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε 1 κ.σ. αλεύρι). Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, ανακατεύουμε απαλά και σε λίγα λεπτά κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

Μοιράσου: