Skip to content
Υλικά
(για 4 άτομα)
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
- 4 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. χυμό ντομάτας
- 1/3 φλιτζ. του τσαγιού μαύρες σταφίδες
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. του τσαγιού λευκό ξηρό
- 1 κ. σ. ξερό κόλιαντρο (σπασμένους σπόρους)
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας καλά απ΄όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και σε 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις σταφίδες και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 45 έως 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Όση ώρα μαγειρεύουμε παρακολουθούμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος θέλουμε το κρέας καλά ψημένο με πηχτή μελωμένη σάλτσα.
