Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό. Το βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Βγάζουμε από τη φωτιά χύνουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο ζεστό αρκετό.  Ξαναβάζουμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 2 – 3 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Όσο βράζει, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.

 

  • Σε άλλη μικρή κατσαρόλα ή ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι.  Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό.  Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 – 15 λεπτά ώστε να έχουμε μια σάλτα.

 

  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τη γίδα και τη βάζουμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε αν χρειάζεται ζεστό νερό υπολογίζοντας  και το βράσιμο του τραχανά και ανάλογα με το πόσο πηχτή η αραιή θέλουμε τη σούπα μας. Μόλις αρχίσει  να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα μας για 10 – 15 λεπτά περίπου.
φωτογραφία οδηγιών